My sport diary #5

FullSizeRender

Deze week is missie healthy pleasure: om de dag te sporten geslaagd! Nouja, om de dag.. In ieder geval heb ik de vier keer sporten gehaald die ik deze week wilde behalen. Deze week stond vooral in het teken van veel cardio en minder kracht, weinig afwisseling dus. Zo begon ik zaterdag met een cardiotraining die bestond uit hardlopen, crosstrainer en fietsen. Mede doordat ik mij die dag niet helemaal fit voelde heb ik er maar een snelle training van gemaakt. Toch heb ik nog wel wat buikspier oefeningen gedaan.

Zondag was mijn chill-dagje. Ik voelde mij nog steeds niet helemaal fit, maar door toch even de neus buiten de deur te steken voel je je vaak weer een stuk beter. Nou, dat klopte inderdaad. Ik ben lekker een stuk wezen wandelen op een berg bij ons in de buurt en ik voelde me daarna alweer stukken beter. Alleen nog een beetje last van mijn buik gehad, maar gelukkig geen hoofdpijn en dergelijke meer!

Maandag was het weer tijd voor een full-time dagje stage. Om deze dag goed af te sluiten stond mijn ‘standaard’ training van deze dag weer op het programma. Jaja, het was weer tijd voor de high intensity training met daaraan sluitend te Xco! De high intensity was een groot drama. Ik denk dat ik binnenkort maar op zoek moet naar nieuwe schoenen, want deze avond stond in het teken van uitglijden, grrrr! Ik vind persoonlijk niets zo irritant als een veel te gladde vloer. Met bijvoorbeeld de lunches die we moesten doen, gleed ik met het terug stappen elke keer weg. Na een training wil ik graag uitgeput zijn en het gevoel hebben dat ik veel gedaan heb. Nou dat is dus maximaal mislukt. De Xco was trouwens even erg, ook veel te glad wat wederom resulteerde in heeele slechte lunches. Verder ging de Xco training super goed en was het super leuk! De volgende dag kon ik de spierpijn in mijn rug goed vernemen.

Donderdagavond ben ik naar de zumba geweest, wat een erg leuke les was. Ik ben voor het eerst in tijden hier weer naartoe gegaan, wat betekende dat ik goed achter de feiten aan liep. De andere vrouwen (en zelfs één man!!) kenden alle pasjes en dansjes al! Ik geloof dat hij het zelfs beter deed dan ik, haha. Onder het motto: “oefening baart kunst” gaan we aankomende woensdag weer!

Vrijdagavond wilde ik graag met mijn ouders mee naar mijn oma. Aangezien zij altijd super op tijd weg gaan en ik om 5 uur vrij ben, kon ik mijn eten naar binnen werken om snel naar nog een lesje zumba te gaan. Aan zelf trainen had ik niet zoveel zin, omdat dat mijn plan voor de zaterdagochtend ook al is. Ook denk ik vaak dat ik veel sneller train dan dat ik eigenlijk doe. Ik ben vaak sowieso 1,5 uur kwijt, dus in een uurtje zou ik het niet redden.


This week was my mission for a healthy pleasure: to sport every other day, and I passed it! Well, every other day?? In any event I’ve been sporting for four times this week which I also wanted to acomplish. This week was in the spirit of cardio and less strength training, so that means a lot less variety this week. So I started saturday with cardio training, wich exsisted of running, the crosstrainer and cycling. Because I didn’t feel that well, I made a very fast training of it. At the end I’ve done some training for my abs.

Sunday is normally my rest day. I didn’t feel very well that day, but by going outside for a little walk I feel always much better. And indeed it was true, I felt much better afterwards. I went to a hill nearby my house to walk for a little while. My tummy did hurt still a little bit, but the headache was totally gone.

On monday it was again time for a full-time day at my trainee post. To end this day well I’ve done my ‘normal’ training which I mostly do on Mondays. Yeah, it was again time for my high intensity training with following a Xco training. The high intensity was really terrible. I think I have to look for new sport shoes, because slipping was common this whole training, grrr! I personally find a smooth floor really annoying. For example with doing lunches my last leg slipped away everytime when I stepped back. I like to be really exhausted after a training and I like the feeling that you’ve really done something. Well, that failed completely. The Xco was even as bad as the high intensity training, the floor was also far too smooth this time. This meant really bad lunches again. Further the Xco was really nice and really much fun! The next day I had quite a lot muscular pain in my back.

Thursday evening I went to the zumba, which was really nice! I haven’t been there for a very long time, which meant that I didn’t knew the dances at all. De other woman (and even a men!!) knew all the dances and everything! I think he did even better than I, haha! Under the motto: “practice make effect” am I going coming wednesday again!

On friday I wanted to go with my parents to my grandmother. They usually go to her super early, so I am always in a hurry if I also want to go to train in the gym when I am coming from my trainee post. So I went to another zumba lesson on friday, because I didn’t feel like training for myself that day. I also planned to train on Saturday for myself. Mostly my training takes more then 1,5 hour, so in 1 hour I couldn’t make it.

Anouk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *