My sport diary #3

excuses

Afgelopen week stond bij mij in het teken van “drukte”!! Ik heb deze week weinig vrije tijd gehad, wat dus minder sporten betekend. Niet erg goed voor mijn healthy pleasure. Hier mijn sport diary van week 3.
Op zaterdag ochtend had ik geen tijd om naar de sportschool te gaan en aangezien de sportschool om 1 uur al sluit heb ik in de middag ook geen training kunnen doen. Ik heb ’s middags mijn hardloopschoenen maar uit de kast getrokken om een rondje te gaan hardlopen. In de sportschool heb ik de laatste keren mijn uithoudingsvermogen qua hardlopen al een beetje gecheckt, met naar mijn idee positieve resultaten. Daarom had ik mij zaterdag voorgenomen om een rondje van 10 km te gaan doen, ok√® I know.. dit was misschien wel een beetje te¬†optimistisch (vooral omdat ik in mei voor de laatste keer hardgelopen heb). Toen ik het rondje begon voelde ik al wel dat mijn benen erg zwaar waren. Mede doordat ik die vrijdag ervoor ook al naar de sportschool geweest was. Uiteindelijk heb ik mijn voorgenomen rondje van 10 km drastisch ingekort naar 6 km. Uiteindelijk was dit prima te doen.

Op maandag ben ik wederom naar de high intensity training geweest. Deze keer was de training niet op conditie gebaseerd maar op kracht. Wel erg leuk voor de verandering vond ik zelf. De zaal was ingedeeld in vijf verschillende oefeningen. Elke oefening moet je een minuut uitvoeren en dan is het de bedoeling om naar de volgende oefening te gaan. Op deze manier maak je drie rondjes van de vijf oefeningen. Zo had je oefeningen voor de benen, armen, buik en billen. Hierna werden er nog kort een paar cardio oefeningen gedaan, met als laatst een cooling down. Na dit half uur waren de ledematen erg goed te voelen, helaas. Toch heb ik hierna nog een les XCO gevolgd. Heel erg lekker! Met een voldaan gevoel ben ik toen naar huis gegaan.

Vrijdag ben ik zelf naar de sportschool geweest voor kracht- en cardiotraining. Ik heb eerst 15 minuten gefietst. Hierna heb ik hardgelopen op de loopband. Ik heb 25 minuten aan interval gedaan, van 13 kph tot 11kph en uitgelopen op 6,5 kph. Hierna was ik helemaal gesloopt. Ik heb nog wat buikspieroefeningen gedaan en voor de rest mijn rug en armen getraind. Weer een goede training gehad met een voldaan gevoel.
Terugkijkend op deze week heb ik de training van de woensdagavond echt gemist. Sporten is voor mij een echte uitlaatklep om mijn hoofd te legen e.d. Ik weet hoe dramatisch het klinkt, maar een paar dagen niet sporten is voor mij echt afzien. Om de dag sporten is goed voor mijn healthy pleasure.

Liefs Anouk
Healthy-pleasure

Anouk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *