Mijn ontbijt #1

breakfast

Sinds ik met mijn laatste stage begonnen ben, ben ik echt van het simpele ontbijt. Eerder wilde ik ’s ochtends wel eens een mugcake maken, pannenkoeken en dergelijke. Maar nu is alles prima zolang ik het maar binnen 10 minuutjes weg kan werken en de bereiding niet langer dan vijf minuten duurt. Haha, oke.. Op deze manier klinkt het echt heel erg, maar ik heb nu eenmaal een goede nachtrust nodig en ik hou ’s ochtends van haast. Op een of andere rare manier geeft dit mij energie voor de hele dag?.. Op dit moment heb namelijk ik een record behaald, ik sta binnen 30 minuten paraat om weg te gaan!!

Hier mijn ontbijtje wat nog geen één minuut in beslag neemt. Ik doe elke ochtend 40 tot 50 gram havermout in een kommetje, gooi er een handje rozijnen bij in en ongesuikerde amandelmelk. Af en toe doe ik er wat fruit bij doorheen, maar dat ligt maar net aan wat we in huis hebben. In dit geval heb ik er stukjes mango bij in gedaan, wat het geheel wat zoeter maakt. In plaats van amandelmelk gebruik ik ook wel eens de hazelnootmelk van Alpro. Hier stop ik dan weer een handje rozijnen bij en 40 tot 50 gram havermout. Erg lekker! Het enige nadeel hiervan is dat er weer suikers aan toegevoegd zijn, dat is bij de amandelmelk die ik gebruik niet het geval.

Anouk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *