Kwarkbrood

kwarkbrood

Kwarkbrood, one of my favorites! De laatste tijd vraag ik mijzelf vraag af wat ik voor de lunch en tussendoor mee moet nemen naar een dag stage. Allereerst verbaasde ik mij over het feit dat vele mensen zo super ongezond eten in de lunchpauze. Alles is te verkrijgen, van patat tot bamiballen, frikandellen en zelfs lekkerbekjes op de ‘bijzondere’ dagen! Veel mensen eten dan al patat met frikandellen en dergelijke en dan eten ze ’s avonds ook nog eens een warme maaltijd. Okè, ik moest hier even mijn verbazing over uitspreken ;-)! Oja, kwarkbrood… Om toch een gezond tussendoortje mee te nemen heb ik een kwarkbrood gebakken. Ik heb deze alvast in stukken gesneden en deze stukken ingevroren. Op de dag van stage haal ik een stukje kwarkbrood uit de vriezer en neem ik deze mee.

Zelf vind ik het lekkerst om de kwarkbrood met rozijnen te vullen en verschillende soorten noten. In de kwarkbrood op de foto heb ik rozijnen en gojibessen aan het beslag toegevoegd. Zoals ik in mijn vorige blog geschreven heb, ben ik niet zo’n fan van gojibessen, maar toch wilde ik het nog eenmaal proberen. De volgende keer wanneer ik een kwarkbrood bak doe ik het zonder de gojibessen, ondanks dat de rest van de familie het wel erg lekker vond.. Gelukkig!

Benodigdheden
– 250 gram speltmeel of boekweitmeel
– 250 gram kwark
– 2 eetlepels kaneel
– 1 ei
– een kleine lepel bakpoeder
– rozijnen, noten, kokosrasp, cranberry’s en dergelijke.

De bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.  Doe alle ingrediënten in de blender (zonder de rozijnen en dergelijke) en blend het beslag tot een glad geheel. Vet een cakeblik in en voeg daarna het beslag in de cakeblik. Hierna heb ik de rozijnen en gojibessen aan het beslag toegevoegd en deze goed doorgeroerd zodat het deze goed verspreid in het beslag zitten. De rozijnen en gojibessen heb ik ongeveer een kwartiertje laten wellen. Nu doe je de cakeblik 30 minuten in de oven op 200 graden (180 graden hete lucht).

Veel succes!

Anouk

2 Comments

  1. is dit niet heel erg compact en mist het niet wat zoets??
    is 1 ei wel toereiekend/
    ik had een soortgelijk brood gemaakt en was een flop!

    • Ik vind zelf dat de rozijnen het brood een stuk zoeter laat smaken. Maar je kan natuurlijk ook cranberries toevoegen, of kokosrasp, dadels, noten of eventueel fruit? Bij mij is hij goed gelukt, het brood was inderdaad iets wat compact maar naar mijn idee niet storend.
      Oh, wat super zonde zeg! Hopelijk lukt het de volgende keer wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *