Gezonde smoothie

Smoothie

Zoals de meeste mensen wel weten zijn de huidige voedingswaarden in groenten en fruit niet meer zoals het vroeger geweest is. Wij moeten daarom meer groenten en fruit eten om onze dagelijkse voedingswaarden aan te vullen. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren, door bijvoorbeeld rauwkost op je boterham te leggen. Komkommer, sla, tomaat en paprika zijn hier voorbeelden van. Ook zijn mineraalrijke sappen goed voor ons, wanneer je bijvoorbeeld weinig tijd hebt is het heel gemakkelijk om sap te maken van verse groenten en/of fruit. Groentesap is in verhouding met een fruitsap minder calorierijk, doordat er veel minder natuurlijke suikers in zitten. Fruitsappen bevatten dus meer suikers en zijn daarom meer calorierijk.

Rode bieten, wortels, komkommer, venkel, witte en rodekool, bleekselderie en tomaten zijn voorbeelden van groenten die gemakkelijk te persen zijn en in een groene gezonde smoothie (of gekleurde smoothie) gebruikt kunnen worden. Gezonde smoothies kunnen natuurlijk ook in de supermarkt gekocht worden, zoals bij de Albert Heijn, daar hebben ze nu allemaal verschillende soorten. Het nadeel hiervan is dat bepaalde voedingsstoffen zoals vitamine c en vezels in mindere mate aanwezig dan in verse groenten of fruit.

Ik heb zelf vandaag een groene smoothie gemaakt van avocado, perensap en spinazie. Ik heb de verhouding niet helemaal afgewogen en gewoon wat toegevoegd naar smaak! Ik heb de smoothie afgetopt met chiazaad, kokosrasp en gojibessen. Als ik eerlijk ben vind ik goji bessen om gewoon op te eten echt totaal niet lekker. Toch wilde ik deze superfood nog een keer op een andere manier proberen. Toch vond ik ze toch erg lekker als ze wat vochtiger zijn. Ik denk dat wanneer ik ze in het vervolg ga gebruiken, ik ze eerst moet laten weken zodat ik er verder mee kan experimenteren. Let’s do this!

Hoe maken jullie een groene gezonde smoothie? Hopelijk vinden jullie deze lekker!

Anouk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *