Gezonde appeltaart

Gezonde appeltaart

Bij ons thuis is het bijna zover, de ‘verjaardagstijd’ zit eraan te komen. Dit betekend natuurlijk taart, taart en nog eens taart. Om ervoor te zorgen dat je na zo’n heerlijk stuk taart geen spijt krijgt, wil ik graag mijn gezonde variant van de appeltaart met jullie delen. Het gaat om een suikervrije, glutenvrije en zuivelvrije appeltaart. Dit recept is gemakkelijk te maken, er zijn namelijk maar weinig ingrediënten voor nodig. Tevens neemt het maken van de gezonde appeltaart maar een kwartier in beslag. Ik heb zelf een klein taartje gemaakt met een taartvorm die een diameter van 12 cm heeft.

 

Ingrediënten van de gezonde appeltaart

 • 50 gram havermout
 • 75 ml water
 • 35 gram amandelen
 • 30 gram dadels
 • 1 appel
 • een handje rozijnen
 • kaneel

 

Bereiding van de gezonde appeltaart

Als eerst doe je de havermout in een kom met het water erbij. Zorg ervoor dat alle havermout goed bedekt wordt met water, zodat het water in de havermout trekt. Er ontstaat nu een soort deeg. Laat de rozijnen even weken in kom met water en verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Nu doe je de amandelen samen met de dadels in een keukenmachine of blender en mix dit tot een fijn geheel. Dit voeg je toe aan de havermout en roer het goed door, zodat de amandelen en dadels goed met havermout gemengd worden. Je deeg is nu klaar, maar laat dit nog even staan. Ondertussen snij je de appel in stukjes en bestrooi je de appel met kaneel naar smaak. Laat nu de rozijnen uitlekken en voeg deze aan de appel met kaneel toe. Vet je bakblik in met kokosolie of een andere soort olie. Nu kan je de randen van het bakblik bekleden met het deeg, let er echter wel op dat dit deeg heel erg kan plakken. Bloem is erg handig om erbij te gebruiken, dit zorgt er namelijk voor dat het deeg het niet zo erg aan je lepel of vinger kleeft tijdens het aandrukken. Laat nu een gedeelte van het deeg liggen om de bovenkant van de appeltaart mee te bekleden. Nu vul je de bakvorm met het mengsel van appel, rozijnen en kaneel. Met het laatste beetje deeg kan de bovenkant van de appeltaart naar wens worden bedekt. Zet de gezonde appeltaart nu 45 minuten in de oven. Klaar is je gezonde appeltaart!

Wat vind jij van dit recept van een gezonde appeltaart? 

Anouk

6 Comments

 1. hij was heerlijk!! Nog 1 vraagje, wat voor amandelen gebruik jij?? Met vlies of zonder, ik heb nu met vlies liggen maar die zou ik dan moeten weken en pellen?

  Nogmaals dank

 2. oei…..dat klinkt goed!!! wat vragen:
  De havermout, haksel je die eerst nog fijner?
  De “plakkerigheid” : kan het helpen de vorm met bakpapier te bekleden?
  Kan het ook in een cakeblik?
  Kan je de taart invriezen..en..

  HOE SMAAKTE HET??????? SUPERIDEE!!

  • Ik heb zelf alle ingrediënten in de blender gedaan, dan wordt ook de havermout helemaal fijn gemalen. Als je de cakeblik goed invet denk ik dat het moet lukken. Je moet denk ik wel rekening houden met het feit dat de bovenkant van je taart dan een stuk sneller gaart dan de onderkant. Misschien slim om de oven lager te zetten qua temperatuur en dan wel wat langer af te laten bakken?

   Ik vond hem zelf erg lekker! Haha, veel succes! Als je hem gemaakt hebt, ben ik erg benieuwd naar wat jij ervan vond!

   • Heb vandaag je receptje ontdekt en wil het best wel proberen. Op hoeveel graden zet je de oven? Zou dit ook in een Airfryer kunnen gebakken worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *