Calorieën tellen

Calorieën tellen

 

Door middel van een account bij mijn voedingscentrum, ben ik mijzelf bewust geworden van het aantal calorieën dat ik op een dag at. Door middel van je eigen eetdagboek kan je precies zien hoeveel calorieën jij op een dag binnenkrijgt en hoeveel calorieën een product bevat. Door hier goed naar te kijken kan je je voedingspatroon aan gaan passen. De producten die veel calorieën bevatten vervang je door producten die een minder aantal aan calorieën bevatten.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik mij toen der tijd totaal niet bewust was van de voedingsstoffen in het eten. Ik lette alleen maar op het aantal calorieën… Hoe super slecht?!! Toch heeft dit voor mij positief uitgewerkt, want nadat ik mijn streefgewicht bereikt had ben ik geen grammetje aangekomen. Mede doordat ik mij vooral bewust ben geworden van het aantal calorieën in bepaalde voeding. Naast het bijhouden van mijn aantal calorieën per dag sportte ik nauwelijks.

Op internet zijn allemaal handige tools te vinden om het aantal calorieën per dag te berekenen om af te vallen. Doordat ik hiernaast nauwelijks sportte, zat ik altijd met het aantal calorieën tussen het minimum en de normale hoeveelheid calorieën voor mijn leeftijd, lengte en gewicht op een minder intensieve dag qua sport.

Zoals in mijn About te lezen valt ben ik in deze periode 7 kilogram afgevallen. Hierop terugkijkend ben ik best trots dat deze eerste stap  naar een gezond gewicht en BMI geslaagd is. Inmiddels weet ik dat het super belangrijk is om voldoende vezels, vet, koolhydraten en eiwitten binnen te krijgen. Het is daarom van groot belang dat hier goed op gelet wordt, wil je afvallen!

Liefs,

Anouk

Anouk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *