Amandel slushpuppy

amandel slushpuppy

Een paar weken geleden heb ik heerlijk mogen vertoeven op het zonovergoten Mallorca met mijn vriend. Off course hebben wij de hoofdstad Palma meerdere malen bezocht voor een aantal goede shopsessies, terrasjes en restaurantjes. Ons favoriete drankje deze vakantie was de amandel slushpuppy, die we voor het eerst hebben mogen proeven in een Italiaans restaurantje in Palma. Na veel research op internet gedaan te hebben naar een recept van deze overheerlijke amandel slushpuppy, heb ik jammer genoeg geen enkel recept kunnen vinden. Vandaar dat ik zelf maar aan het experimenteren ben gegaan, met naar mijn idee een verrassend resultaat. Ik had totaal niet verwacht dat dit recept qua smaak in de buurt zou komen van de originele. Stiekem ben ik wel een beetje trots, ondanks dat het echt tè easy was… Hier komt die dan hè!

 

Ingrediënten voor de amandel slushpuppy

  • 250 ml amandelmelk (zelf heb ik de ongezoete variant gebruikt)
  • 25 gram Amandelen
  • Dadels naar smaak

 

Als eerst heb ik 2o0 ml amandelmelk in de diepvries laten bevriezen, dit duurt enige tijd maar zorg ervoor dat het niet te hard bevroren is. Doe de amandelen in de blender en blend deze tot kleine stukjes. Doe hierna de bevroren amandelmelk bij in de blender met nog een scheut niet-bevroren amandelmelk van ongeveer 50 ml. Tevens voeg je de dadels toe als je toch van wat meer zoet houdt (wat ik veel te graag doe). Ik heb uiteindelijk een stuk of vier dadels toegevoegd. Nu alleen nog blenden en klaar is je amandel slushpuppy!

Wat vind jij van dit recept? Ga je dit maken of heb je het al gemaakt? Laat hier je reactie achter. Ik ben in ieder geval erg benieuwd.

Anouk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *